Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki
 

Centrum Usług Wspólnych w Gminie Malbork

Główna 5, 82-200 Malbork

 

Ochrona danych osobowych

Ogólna klauzula informacyjna dotycząca przetwarzania danych osobowych klientów CUW w Gminie Malbork

 

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwane dalej RODO,
Administrator informuje, iż:

 

1. Administrator Danych Osobowych

Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Centrum Usług Wspólnych w Gminie Malbork,

z siedzibą przy ul. Głównej 5, 82-200 Malbork.

2. Inspektor Ochrony Danych

Jeśli ma Pani/Pan pytania dotyczące sposobu i zakresu przetwarzania Pani/Pana danych osobowych w zakresie działania Centrum Usług Wspólnych, a także przysługujących Pani/Panu uprawnień, może Pani/Pan skontaktować się z naszym Inspektorem Ochrony Danych – p. Adrianą Głuchowską za pomocą adresu e – mail: auditor@auditorsecurity.pl oraz numeru telefonu: 696 011 969.

3. Cel oraz podstawa prawna przetwarzania

Administrator będzie przetwarzać Pani/Pana dane osobowe w celu realizacji ustawowych obowiązków, zgodnie z Art. 6 ust. 1 lit. C RODO.

 4. Prawa osób, których dane są przetwarzane

Zgodnie z RODO, przysługuje Pani/Panu prawo żądania dostępu do swoich danych osobowych oraz otrzymania ich kopii, prawo żądania ich sprostowania (poprawiania), ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych, a także prawo do przenoszenia swoich danych osobowych. W każdej chwili przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych.

Powyższe żądania można przesłać na adresy wskazane w pkt I. Ponadto, zgodnie z RODO przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

5. Okres przechowywania

Pani/Pana dane przetwarzane będą przez okres niezbędny do wykonania ustawowych obowiązków, zgodnie z pkt. 3 niniejszej klauzuli.

6. Odbiorcy danych

Pani/Pana dane osobowe mogą zostać przekazane uprawnionym instytucjom określonym przez przepisy prawa oraz podmiotom przetwarzającym, które świadczą usługi na rzecz Administratora danych i którym te dane są powierzane.

7. Dobrowolność podania danych osobowych

Podanie przez Panią/Pana danych jest obowiązkiem ustawowym.

8. Profilowanie

Informujemy, że nie podejmujemy decyzji w sposób zautomatyzowany, w tym w formie profilowania.

9. Zgoda oraz informacja o możliwości wycofania zgody

W każdej chwili przysługuje Pani/Panu prawo do wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Cofnięcie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie Pani/Pana zgody przed jej wycofaniem. Oświadczenie o wycofaniu zgody na przetwarzanie danych osobowych można przesłać na adres wskazany w pkt 1.

 

Informacje

Liczba wyświetleń: 61
Utworzono dnia: 29.01.2021
Dokument wprowadził:
Aleksandra Zielińska
Dokument opublikował:
Aleksandra Zielińska
Dokument wytworzył:
Aleksandra Zielińska

Historia publikacji

  • 29.01.2021 11:45, Administrator
    Edycja strony: Ochrona danych osobowych
  • 29.01.2021 11:38, Administrator
    Dodanie strony: Ochrona danych osobowych